ВЕСТИ МАКЕДОНИЈА

По заминувањето на Османлиите, останавме сами во оваа каурска држава (ВИДЕО)

Инфомакс објави видеоснимка на која претсдателот на Демократската партија на Турците во Македонија, Бејџан Илјас упатува низа на навpeди кон македонската држава и народ. Демократската партија на Турците го поддржа Стево Пендаровски на овие претседателски избори.

На собирите на кои агитира за Пендаровски, Илјас погрдно вели дека Турците во Македонија живеат во каypска држава.

” 100 години бopбата ни продолжува. По заминувањето на Османлиите, Турците и сите муслиманите останавме сами. Останавме сами скоро 100 години во оваа каypска држава со кayрите рече Илјас.

Македонците биле кaypи!

Поддржувачот на Стево ги нарече Македонците, кaypи, а македонската држава, кaypска! Превод: 100 години бopбата ни продолжува. по заминувањето на османлиите турците и сите муслиманите останавме сами. Останавме сами скоро 100 години во оваа каypска држава со кayрите.

Posted by infomax.mk on Wednesday, April 10, 2019
Loading...

Related posts

Температури дури за 10 степени повисоки од нормалните – големо затоплување од петок

vesti24

20 години затвор му се закануваат на Груевски со останатите 4 обвиненија

vesti24

КРИСТИЈАН моќен: Погледнете каква снежна бајка и колку многу снег на скијачките центри

vesti24