БАЛКАН ВЕСТИ МАКЕДОНИЈА СВЕТ

Славче Таневски, познатиот Македонски дизајнер од Штудгарт: Избришете го моето име од секаде каде се споменува Северна Македонија

Славче Таневски, Македонецот дизајнер кој работи во Мерцеддес, се обрати до агенцијата за иселеништво со молба да не го користат неговото име во било какви промоции, бидејќи тој не сака да биде ставан во контекст со Северна Македонија.

Статус на Славче Таневски:

“Ги замолувам сите владини институции кои во името содржат “северна” (а не се од Северна Ирска и Северна Кореја) во никој случај да не ги користат моето име и дело за било какви цели.

Не постоите за мене и јас не постојам за вас. Чао пријатно!
Македонци, се надевам ќе го следите мојот пример!”

Loading...

Related posts

Детална анализа на времето за Велигден и за Први мај

vesti24

Следната недела СИЛНОТО југозападно струење ќе услови сахарска прашина и мачнини

vesti24

Циклонот КРИСТИЈАН понатаму во склоп со постуден воздух од север – во моментов СНЕЖНА бајка на Попова Шапка

vesti24