Категорија : ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА

ВЕСТИ ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА МАКЕДОНИЈА

Многу сахарска песок и прашина, спарина и заматена атмосфера – доаѓа најтоплиот ден досега

vesti24
Нашата држава е пред најтоплиот но и пред најмачниот ден досега, под влијание на понатамошен продор на многу топол воздух од југ и сахарска прашина
ВЕСТИ ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА МАКЕДОНИЈА

Во живо се следи времето, следува развој на нестабилна облачност, врнежи, грмежи и услови за НЕВРЕМЕ

vesti24
Поради загревањето на атмосферата кое е веќе започнато во следните часови се очекува локален развој на нестабилна облачност која ќе биде проследена со пороен дожд,
ВЕСТИ ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА МАКЕДОНИЈА

Детална анализа на времето за Велигден и за Први мај

vesti24
Како што најавивме од денес Велики четврток до задутре Велика сабота во попладневните и во вечерните д, часови ќе има локален развој на нестабилна облачност
ВЕСТИ ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА МАКЕДОНИЈА

ВНИМАВАЈТЕ – атмосферата се загрева, доаѓа невреме, дожд, громови и град

vesti24
Поради тоа што атмосферата се повеќе се загрева и е многу спарно и тешко од утре следува период на доста нестабилно време што значи дека
ВЕСТИ ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА МАКЕДОНИЈА

Сахара пристигна во Македонија – присутно е огромно количество на прашина и песок, ќе има уште повеќе (ФОТО)

vesti24
Огромно количество на прашина и песок низ воздухот, нечист дожд и многу мачнини кај граѓаните. Тоа годонесе силното југозападно и јужно воздушно струење кое ја
ВЕСТИ ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА МАКЕДОНИЈА

Од утре големо затоплување и спарина, од четврток услови за НЕВРЕМЕ и град

vesti24
Под влијание на многу топла воздушна маса која ќе продре од северните предели на Африка кон нашата држава од утре ќе услови значителен и брз
ВЕСТИ ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА МАКЕДОНИЈА

ВНИМАВАЈТЕ – следува дожд помешан со сахарска прашина и песок па ГОЛЕМО затоплување

vesti24
Под влијание на силно југозападно воздушно струење веќе е започнат транспорт на прашина и на песок што значи дека и атмосферата понатаму ќе биде доста
ВЕСТИ ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА МАКЕДОНИЈА

Огромно количество на сахарска прашина, топлина и спарина се движи кон Македонија

vesti24
Уше од самиот почеток на следната недела нашата држава ќе подпадне под влијание на СИЛНО југозападно воздушно струење па така особено од среда кон нашата
ВЕСТИ ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА МАКЕДОНИЈА

Следната недела СИЛНОТО југозападно струење ќе услови сахарска прашина и мачнини

vesti24
Како што најавивме во текот на следната недела нашата територија но и поголем дел од Европскиот Континент ќе бидат под влијание на силно југозападно воздушно
ВЕСТИ ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА МАКЕДОНИЈА

Топол но со можност за нестабилност, следуваат топлотни бранови

vesti24
Само што ја направивме деталната анализа околу тоа какво време не очекува во следниот месец кој ни доаѓа, односно во месец мај. Месец мај оваа