Категорија : КУЛТУРА

везти за култура

ВЕСТИ ЗАБАВА КУЛТУРА

Природни убавини кои го одземаат здивот: Ова се 20 најубави места на светот, за некои сигурно немате слушнато (ФОТО ГАЛЕРИЈА)

vesti24
Светот е преубав со работи кои го одземаат здивот и скриени убавини кои секој би сакал барем еднаш да ги види во животот. Секое од
ВЕСТИ КУЛТУРА

(ВИДЕО) КИЛИ: Сакам да го глумам Никола Груевски на филм

vesti24
Популанриот актер Кирил Поп-Христов вели дека би сакал да има некоја филмска улога и да одигра лик кој е целосно спротивен на него. Вели дека
ВЕСТИ КУЛТУРА

Обичаи и верувања за Бадник и Божиќ – вратете се што е позајмено и смирете се со тие што сте скарани

vesti24
Бадник се прославува ден пред Божиќ и претставува последен и најстрог ден на Божикниот пост, како и голема среќа, бидејќи претходи на денот на Исусовото
ВЕСТИ КУЛТУРА

Света Катарина крие една од најтрогателните приказни за блискоста и толеранцијата меѓу муслиманите и христијаните

vesti24
Иако во светот постојат многу различни религии, местото на кое е изграден манастирот е свето за најголемите три. Историјата на манастирот Света Катарина крие една