Категорија : ЕКОНОМИЈА

вести економија бизнис

БИЗНИС ВЕСТИ ЕКОНОМИЈА МАКЕДОНИЈА

Халкбанк ќе отвори своја осигурителна компанија

vesti24
По информацијата објавена од Македонската берза дека акциите на Нова Осигурување АД Скопје се продадоа за вкупно 3,2 милиони евра во две блок-трансакции, Халкбанк АД Скопје
БАЛКАН ВЕСТИ ЕКОНОМИЈА СВЕТ

Објавена листа на европски земји со најпродуктивни работници: Како е рангирана Македонија на оваа листа?

vesti24
Реформите на пазарот на трудот се приоритети во земјите од Западниот Балкан. Според статистичките податоци, овие земји заостануваат во споредба со просекот на Европската Унија.
ВЕСТИ ЕКОНОМИЈА СВЕТ

Еве кој има најмногу шанси за вработување во Германија: Албанците не ги бие добар глас:

vesti24
Центарот за социјални истражувања во Берлин изготви студија во која што горе-долу е откриено кои луѓе имаат најголеми шанси за вработување во најмоќната европска економија.
ЕКОНОМИЈА

Директор кај кој сите би сакале да работат: На вработените им ги платил сите долгови

vesti24
Ѓуро Хорват, директор на фирмата „Техник“ во Хрватска, им ги платил долговите на своите вработени и им одблокирал сметките во банка, пишува „Вечерњи лист“. Откако