Категорија : БИЗНИС

безнис вести

БИЗНИС ВЕСТИ ЕКОНОМИЈА МАКЕДОНИЈА

Халкбанк ќе отвори своја осигурителна компанија

vesti24
По информацијата објавена од Македонската берза дека акциите на Нова Осигурување АД Скопје се продадоа за вкупно 3,2 милиони евра во две блок-трансакции, Халкбанк АД Скопје
БИЗНИС ВЕСТИ

НОВ ГОЛЕМ УСПЕХ НА ВЛАДАТА: Американска автомобилска компанија ќе отвори фабрика во Македонија, 500 нови работни места!

vesti24
Дирекцијата за Технолошки индустриски развојни зони потпиша Договор за долготраен закуп на градежно земјиште во ТИРЗ Скопје 2 со компанијата „AIM property“ што ќе гради
БИЗНИС ВЕСТИ

Кинески фирми ја измамиле цела ЕУ?

vesti24
Мондо – Белград ЕУ и италијанските власти истражуваат сомневања за голема даночна измама на кинески криминални групи кои увезуваат преку Пиреја, најголемото грчко пристаниште. –
БИЗНИС ВЕСТИ

За собирање малини во Финска плаќаат дури 200 евра на ден

vesti24
Во Финска собирач на малини за килограм собрани плодови заработува скоро 4 евра додека пак за истата работа во регионот не може да се заработи
БИЗНИС ВЕСТИ

Kилограм чини 100.000 евра, се гледа како бизнис на иднината

vesti24
Милош Богдановиќ од Србија собира и пчелин отров за кој фармацевтите богато плаќаат. Тој лечи различни болести, па дури и рак. Оваа лековита состојка чини
БИЗНИС ВЕСТИ

Факторингот многу малку искористен, скоро непознат за домашните компании и стопанството

vesti24
Компаниите во Македонија, посебно микро, малите и средните фирми, многу малку или воопшто не користат факторинг. На ниско ниво се и свеста, како и информираноста
БИЗНИС ВЕСТИ

Најбогатата Македонка во Канада: Kaко Сузан Ницовски заработила милиони долари?

vesti24
Салатите освен што се здрави и вкусни за јадење, очигледно носат и добра заработувачка. Сузан Ницовски која потекнува од Македонија, а е родена и работа